Anketa

Už v neděli 24. prosince je Štědrý den! Máte nějaké vánoční tradice, jaké?

Recepty pro každého

Vaříme s Vámi denně – FM 101,4...
...zajímavá, výborná a jednoduchá jídla. Dobrou chuť...

svarakHezký den s Radiem Contact. K zimě a předvánočnímu času rozhodně patří voňavý svařák na zahřátí. No a tak si ho připravíme!

POTŘEBUJEME:

1 lžičku hřebíčku, 2 hvězdičky badyánu, větší kousek skořicové kůry, potom samozřejmě 1l červeného vína, 200 ml vody, 6 lžic cukru a 1 citrón.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Cukr nasypte do kastrůlku a pokropte dvěma lžícema vody. Promí­cejte a začněte zprudka zahřívat. Nejprve začne pěnit a bublat. Až ztmavne, stáhněte ho z plotny. Světlý karamel přelijte vroucí vodou. Potom opatrně míchejte, až se skoro všechen rozpustí. Přidejte všechno koření, nastrouhejte kůru z citronu a 5 minut pozvolna vařte. Mezitím zahřejte v jiném hrnci víno. Přes cedník k němu přelijte karamel s vodou. Pak už jen rozlijte do hrnečků, ozdobte kolečky citronu a podávejte. Kdo budete chtít, můžete so svařáku přidat i vnitřek vanilkového lusku.

Dobrou chuť Vám přeje RCL.



Radio Contact – nejlepší hudba a zábava – FM 101,4.