Anketa

Už tento týden slavíme naše 27. narozeniny. Kde nás nejraději posloucháte?

48%
22%
15%
Městské slavnosti
Recepty pro každého

Vaříme s Vámi denně – FM 101,4...
...zajímavá, výborná a jednoduchá jídla. Dobrou chuť...

čokoládový dortDobrý den u narozeninového receptu Radia Contact! Slavíme 27 let, co pro Vás vysíláme. A jak jinak oslavit narozeniny, než sfouknutím svíček a nakrojením výborného Čokoládového dortu!

POTŘEBUJEME:

větší dortovou formu, pečící papír, kousek másla na vymazání a čokoládu na zdobení
Na těsto: 200g třtinového cukru, 70% čokolády, másla a hladké mouky, 1 dl kvalitní kávy, 3 lžičky prášku do pečiva a sody, 6 lžic holandského kakaa na vaření, 3 vejce a 10 lžic podmáslí
Na polevu: dalších 200g hořké čokolády, kelímek smetany ke šlehání a 4 lžíce cukru

POSTUP PŘÍPRAVY:

Rozehřejte troubu na 150°C. Dno větší dortové formy vyložte pečícím papírem. Přiložte a zacvakněte stěnu formy vymazanou máslem. Rozehřejte polámanou čokoládu, pokrájené máslo a uvařenou kávu. Vedle si do hrnečku rozklepněte vejce a rozkvedlejte ho s podmáslím. Ve větší míse pak smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a kakao. Do mísy přilijte čokoládu s máslem a kávou a vajíčka s podmáslím. Vše důkladně promíchejte, aby nezůstaly hrudky. Tekutější těsto nalijte do dortové formy. A teď už pečeme hodinu a půl… Navrchu se utvoří křupavá kůrka. Až korpus vystydne, namočte delší nůž do horké vody a opatrně dort podélně překrojte na dvě půlky. Uvnitř je hodně vláčný, vlhký a vršek zase křupavý. Je možné, že Vám horní část trochu popraská. To ale nevadí, hlavně ji opatrně přendejte na velký talíř. No a teď už jen poleva. Smetanu s cukrem přiveďte do varu a přelijte s ní čokoládu. Potřete polovinu dortu a přiklopte druhou. Polevou pak potáhněte i celý dort. Tak zakryjete případné trhliny. Pak už jen dejte přes noc do lednice a oslavujte narozeniny s námi!

Dobrou chuť Vám přeje Radio Contact



Radio Contact – nejlepší hudba a zábava – FM 101,4.