Anketa

Teď na podzim si můžete připravit spoustu pochoutek z dýní. Co z dýně Vám chutná nejvíc?

54%
11%
7%
7%
4%
Recepty pro každého

Vaříme s Vámi denně – FM 101,4...
...zajímavá, výborná a jednoduchá jídla. Dobrou chuť...

posvcensk_kolky2Hezký den u receptu Radia Contact. Je čas Posvícení, a tak si připravíme klasickou dobrotu – Posvícenské koláčky. Jsou pracnější, takže se vyzbrojte trpělivostí. Výsledek ale stojí za to!

POTŘEBUJEME:

na kvásek - ¼ l mléka, 30 g droždí, 80 g cukru, balíček vanilkového a 2 lžíce hladké mouky
na těsto - ¼ kg polohrubé a hladké mouky, 100 ml rozpuštěného másla a oleje, 1 vejce, 4 žloutky, lžičku soli, kůru z citronu a 2 lžíce rumu
na náplň - tvaroh, povidla, mák nebo ořechy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zamícháme s cukrem a moukou. Kvásek necháme vyběhnout. Potom přidáme všechny ingredience do těsta-mouky, sůl, máslo, olej, žloutky, kůru z citronu a rum. Těsto pořádně vypracujeme a dáme kynout na teplé místo asi dvě hodiny. Zatím si připravíme náplň podle chuti a drobenku. Poloměkké máslo promícháme s cukrem a moukou. Z kousků vykynutého těsta vytvarujeme kolečko. Do něj vložíme lžičku náplně a okraj spojíme jako do měšce. Položíme na plech s pečícím papírem a trochu koláček zmáčkneme. Pak už jen potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Hezké Posvícení a dobrou chuť Vám přeje RCL.



Radio Contact – nejlepší hudba a zábava – FM 101,4.